Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • Yliopistokaanne
  Participant
  Post count: 6

  Keskustakampuksen professoriehdokkaiden keskuudessa on suoritettu esivaalit. Kolmanneksi tai alemmaksi äänestyksessä jääneet ovat sitoutuneet vetäytymään kisasta. Tulos:

  Pirjo Hiidenmaa 64 (45,1%)
  Jukka Kekkonen 62 (43,7%)

  Laura Kolbe 8 (5,6%)
  Jussi Pakkasvirta 6 (4,2%)
  Anna-Maija Pirttilä-Backman 2 (1,4%)

  Yhteensä on siis annettu 142 ääntä (äänioikeutettuja vajaa 200). Kiitos kaikille aktiivisuudesta, mutta muistakaa äänestää virallisissa vaaleissa vielä aktiivisemmin!

  Yliopistokäänteen tietojen mukaan vastaava äänestys tullaan vielä suorittamaan keskiryhmän ehdokkaiden keskuudessa. Ehdokkaiksi ovat tähän mennessä ilmoittautuneet ainakin Kimmo Vehkalahti ja Thomas Wallgren, mutta muitakin ehdokkaita saattaa ilmaantua ja toivottavasti ilmaantuukin! Koska keskiryhmien kiintiö on 2 paikkaa, on realistista, että keskustakampukselta asetetaan tässä ryhmässä vain yksi ehdokas.

  Yliopistokaanne
  Participant
  Post count: 6

  Tärkeänä täsmennyksenä: vaalijohtosäännön mukaan toinen hallituksen keskiryhmän paikka menee opetus/tutkimuspuolen edustajalle ja toinen valitaan muusta henkilöstöstä. Eli koko yliopiston tasolla on kummassakin kategoriassa jaossa yksi paikka. Yliopiston sisäisiä paikkoja olisi voitu lisätä yhdellä, mutta sekä keskiryhmä että opiskelijat kuitenkin halusivat tukea vallitsevaa tilannetta, koska eivät osanneet tai halunneet sopia kummalle ryhmälle lisäpaikka olisi tullut. Koko yliopistoyhteisön näkökulmasta tällainen likinäköinen ryhmäkuntaisuus ei ole järkevää.

  Joka tapauksessa nykytilanne tarkoittaa, että edes äänten keskittäminen yhdelle keskiryhmien akateemiselle ehdokkaalle ei riitä läpimenoon. Tarvitaan myös aiempaa paljon aktiivisempi keskustakampuksen keskiryhmien äänestäjäkunta tai ehdokas, joka saa laajalti tukea yli kampusrajojen.

  Tämänhetkisten tietojen valossa keskustakampuksella on vain kaksi akateemisen puolen ehdokasta — Kimmo Vehkalahti ja Thomas Wallgren — eikä yhtään hallintopuolen ehdokasta. Esivaali kahden akateemisen ehdokkaan välillä olisi hyvä järjestää mahdollisimman pian.

  Yliopistokaanne
  Participant
  Post count: 6

  Tässä vielä kaikki keskiryhmän ehdokkaat (10 kpl)

  Hyytiäinen Elisa Tellervo
  Mikkola Marja Liisa
  Mykkänen Anna Kristina
  Ruokonen Anna-Maria Inkeri
  Rönnholm Ragna Helena
  Tamminen Timo
  Tyynismaa Henna Riikka Susanna
  Valento Miia Pauliina
  Vehkalahti Kimmo Ilari
  Wallgren, Thomas

  Vehkalahden ja Wallgrenin lisäksi myös Inkeri Ruokonen edustaa keskustakampuksen akateemista henkilökuntaa.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.