Forum Replies Created

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • Yliopistokaanne
    Participant
    Post count: 6

    Prosessi jatkuu. Thomas Wallgrenin (itse)kriittinen raportti hallituksen ensimmäisestä kokouksesta löytyy blogina näiltä sivuilta (kaikki blogit otsikon “Ajatuksia” alla). Lisäksi olemme juuri perustaneet Yliopistokäänteen twitter-tilin, jota on tarkoitus käyttää foorumina myös rehtorin valintaprosessiin liittyvissä kysymyksissä. Yliopistokäänteen twitter-osoite on https://twitter.com/yliopistokaanne. Käykää katsomassa ja ilmoittautukaa seuraajiksi!

    Toteutamme seuraavan viikon aikana julkisen kyselyn rehtori-ehdokkaille. Kysymykset ovat suurelta osin samoja kuin mitä esitimme hallitusvaalien professoriehdokkaille marraskuussa (ks. http://yliopisto2020.fi/professoriehdokkaiden-vastaukset-helsingin-yliopistoa-ja-sen-tulevaisuutta-koskeviin-kysymyksiin/).

    Pohdinnan alla on myös järjestää rehtorivaalit ainakin eri henkilöstöryhmissä. Vaaleilla olisi tietenkin vain symbolista ja moraalista arvoa, mutta laajan julkisuuden kautta symbolisilla ja moraalisilla näkökohdilla voi olla ratkaiseva merkitys.

    Kysymys asiakirjojen ja kokousten julkisuudesta on noussut tämän viikon aikana korkealle asialistalle. Uskomme, että Helsingin yliopistoon asteittain tunkeutuneet salailukäytännöt perustuvat lain väärään tulkintaan. Laki lähtee siitä, että kaikki on julkista, kunnes toisin osoitetaan. Tästä enemmän pian.

    Yliopistokaanne
    Participant
    Post count: 6

    Tässä vielä kaikki keskiryhmän ehdokkaat (10 kpl)

    Hyytiäinen Elisa Tellervo
    Mikkola Marja Liisa
    Mykkänen Anna Kristina
    Ruokonen Anna-Maria Inkeri
    Rönnholm Ragna Helena
    Tamminen Timo
    Tyynismaa Henna Riikka Susanna
    Valento Miia Pauliina
    Vehkalahti Kimmo Ilari
    Wallgren, Thomas

    Vehkalahden ja Wallgrenin lisäksi myös Inkeri Ruokonen edustaa keskustakampuksen akateemista henkilökuntaa.

    Yliopistokaanne
    Participant
    Post count: 6

    Tärkeänä täsmennyksenä: vaalijohtosäännön mukaan toinen hallituksen keskiryhmän paikka menee opetus/tutkimuspuolen edustajalle ja toinen valitaan muusta henkilöstöstä. Eli koko yliopiston tasolla on kummassakin kategoriassa jaossa yksi paikka. Yliopiston sisäisiä paikkoja olisi voitu lisätä yhdellä, mutta sekä keskiryhmä että opiskelijat kuitenkin halusivat tukea vallitsevaa tilannetta, koska eivät osanneet tai halunneet sopia kummalle ryhmälle lisäpaikka olisi tullut. Koko yliopistoyhteisön näkökulmasta tällainen likinäköinen ryhmäkuntaisuus ei ole järkevää.

    Joka tapauksessa nykytilanne tarkoittaa, että edes äänten keskittäminen yhdelle keskiryhmien akateemiselle ehdokkaalle ei riitä läpimenoon. Tarvitaan myös aiempaa paljon aktiivisempi keskustakampuksen keskiryhmien äänestäjäkunta tai ehdokas, joka saa laajalti tukea yli kampusrajojen.

    Tämänhetkisten tietojen valossa keskustakampuksella on vain kaksi akateemisen puolen ehdokasta — Kimmo Vehkalahti ja Thomas Wallgren — eikä yhtään hallintopuolen ehdokasta. Esivaali kahden akateemisen ehdokkaan välillä olisi hyvä järjestää mahdollisimman pian.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)